Cumartesi, Ocak 09, 2016

ZUTFAK FIRINDA ÇUPRA

MALZEMELER: 4 çupra, 10 adet karışık (acı-tatlı) sivri biber, 6 adet patates, 125 gr (yarım paket margarin) 5-10 adet çeri domates, 1 çay kaşığı kekikve kırmızı pul biber, 1/2 çay kaşığı karabiber ve kimyon yeterince tuz, 2 diş sarmısak ve ya 1 kaşık sarmısak sosu. 
HAZIRLANIŞI: ilk önce borcamın dibini margarinle güzelce yağlayın. Üzerine yarım parmak kalınlığında halka doğranmış patatesleri, onun üstüne de sivri biberleri resimdeki gibi döşeyin. Tüm baharatları çupramızın içine ve dışına bulayın. Ardından tepsideki malzemelerin üzerin ve balığımızın her tarafına yeterince tuz döküp resimdeki gibi tepsiye yerleştirip boşluklara domatesleri koyun. 250 derece ısıtımış fırında 50 dakika pişirin. Üzeri kızarınca balıkları çevirip kızarıncaya kadar pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder