Salı, Haziran 23, 2015

ALİ NAZİK

MALZEMELER:6 adet bostan patlıcan,yarım kg. kıyma, yarım kilo süzme yoğurt, 2 adet çarliston biber, 2 adet kırmızı biber, soğan 3-4 diş sarımsak, 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ,1 yemek kaşığı biber salçası,karabiber, tuz, yeni bahar, kimyon, biberiye. 
HAZIRLANIŞI; Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açıp, bıçakla iki üç kesik atarak yağlı kağıt sarmış olduğumuz fırın tepsisine koyuyoruz. 200 derece fırında patlıcanları közlüyoruz. Patlıcanlarımız közlenirken etimizi baharatlarımızla ve biraz küçük doğrayıp yağ ile marina ediyoruz. Etlerin üzerine biraz su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarından kolaylıkla ayırıp ince ince doğruyoruz. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyuyoruz. Patlıcanlar ile birlikte iyice karıştırıyoruz ve servis edeceğimiz tabağın içine düzgün bir şekilde yayıyoruz. Soğanı küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz ve zeytinyağı ile sote ediyoruz. Haşladığımız etleri soğanlar ile buluşturuyoruz. Salçamızı da koyup kavurmaya devam ediyoruz. Kırmızı ve yeşil biberi de küçük küçük doğrayıp hep birlikte karıştırıyoruz. Son olarak baharatlarımızı da koyup biraz su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Su miktarı çok az olacak buna dikkat edelim. Daha önce hazırlamış olduğumuz yoğurtlu patlıcanlarımızın üzerine etimizi sıcak şekilde döküyoruz. Kenarlarını domates ve biberle süslüyoruz. Pirinç veya bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. 
*Tarif için Zuhal Hanım'a teşekkür ederiz.*

0 yorum:

Yorum Gönder