Salı, Mayıs 19, 2015

YUVARLAMA

MALZEMELER: 3,5 su bardağı un, 1/2 kg kıyma. 3 yumurta, 3 çay bardağı süt, 5 su bardağı su, tuz, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı yoğurt, 3-4 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı domates salçası. 
HAZIRLANIŞI: Kymaya, un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Sıvıyağda köfteleri kızartın. Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızaran köfteleri ekleyip haşlayıp tencereden alın. Tereyağı veya margarini küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamı oluncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Yuvarlamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

*Tarifi için Mine Hanım'a teşekkür ederiz*

0 yorum:

Yorum Gönder