Perşembe, Mayıs 28, 2015

TAVUK SOTELİ PİLAV

MALZEMELER: 3 su bardağı baldo/osmancık pirinç, 2 patates,1 kg tavuk göğüs, 5 adet yeşil sivri biber, yarım tatlı kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 50 gr margarin/tereyağı, 1 yemek kaşığı soya sosu, tuz. 
HAZIRLANIŞI: Göğüsü küp küp doğrayıp yıkadıktan sonra margarini ve sıvı yağı eklenmiş tencereye koyuyoruz. Üzerine tuz hariç baharatları ekleyip suyu çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra doğradığımız sivri biberi, soya sosunu ve tuzunu ekleyip kavuruyoruz. Biberi ve eti hafif diri olmalı. Ardından uzun dilimlenmiş patatesi kızartıp diğer sotelenmiş malzemelerle pilav tenceremize koyuyoruz. Pilavı 3,5 bardak suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Salata ve yoğurtla servis edebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder