Cumartesi, Mayıs 30, 2015

TAS KEBABI

MALZEMELER: 1 kg kusbaşı dana eti, 1 su bardağı sıvı yağ, 4 domates, 1 çorba kaşığı domates salçası,  6 diş sarmısak. 1 büyük boy soğan, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.
HAZIRLANIŞI: Yemeklik doğranmış sarmısak ve soğanları yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuşbaş etlerin üzerine döküp karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharat ilave edip karıştırın. Tüm malzemeyi tencerenin ortasında toplayıp cam büyük bir kaseyi de etler tamami ile içinde olacak şekilde kapatın. Kısık  ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ekleyin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısıkı fırında 5-10 dk. bekletip, servise hazır hale getirin. 
*Tarif için Ayten Hanım'a teşekkür ederiz.*

0 yorum:

Yorum Gönder