Salı, Mayıs 26, 2015

PATATES KÖFTESİ

MALZEMELER:1 kg patates,2 yumurta, 2 kaşık nişasta, 250 gr kıyma,1 adet baş soğan 1 kaşık margarin, tuz ve biber. HAZIRLANIŞI: Patatesler kabuklarıyla haşlanır, sonra soyulur ve püre yapılır. Daha sonra yumurta, nişasta, tuz ve biber üzerine ilave edilir ve hepsi birden yoğrulur. Diğer tarafta kıyma, soğan ve margarinle birlikte hafifçe kavrulur. Kıyma soğuduktan sonra kıymalı harç ve yoğurduğumuz patates de soğumaya bırakılır.  Her iki malzeme de soğuduktan sonra avuç içine sığacak kadar alınıp açılır ve içine kavrulmuş kıymadan konulur. Uzun veya top şekline getirildikten sonra una bulayıp kızgınn yağda kızartılır. 
Not: Köftenin daha iyi olmasi için yoğurulmuş patates 15 dakika kadar buzlukta bekletilmelidir.
*Tarifi için Şükran Hanım'a teşekkür ederiz. *

0 yorum:

Yorum Gönder