Cuma, Mayıs 08, 2015

FIRINDA İNCİK

MALZEMELER: 9 adet kuzu incik, 1,5 yemek kaşığı yoğurt, 1,5 çay kaşığı tuz, karabiber 
HAZIRLANIŞI: İncikleri yıkayıp, 10 dakika su dolu tencerede bekletin. İnciklerin üstünü kapatacak kadar su koyup tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kısık ateşte iyice pişirin. Etler kemiklerinden ayrılmaya başlayınca pişmiş demektir. İncikleri tencereden alıp iki bardak et suyuyla yoğurdu karıştırın. Fırına dayanıklı bir kaba/tepsiye koyun. Üzerine yoğurtlu sosu dökün. 200 derecedeki fırında, üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırında kuruma ihtimaline binaen arasıra kontrol edip üzerlerine et suyuyla hazırladığınız sostan dökmeyi unutmayın. Baba salatası ve bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. Harika bir üçlü olur. 

0 yorum:

Yorum Gönder