HAZIRLANIŞI: Göğüsü küp küp doğrayıp yıkadıktan sonra margarini ve sıvı yağı eklenmiş tencereye koyuyoruz. Üzerine tuz hariç baharatları ekleyip suyu çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra doğradığımız sivri biberi, soya sosunu ve tuzunu ekleyip kavuruyoruz. Biberi hafif diri eti de iyi pişmiş olmalı. Sotemizi sıcak servis yapıyoruz.
BİBERLİ TAVUK SOTE
MALZEMELER: 1 kg tavuk göğüs, 5 adet yeşil sivri biber, yarım tatlı kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 50 gr margarin/tereyağı, 1 yemek kaşığı soya sosu, tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder