Salı, Mayıs 12, 2015

KÖFTE

MALZEMELER: 900 gr ortayağlı dana kaburga kıyması, 100 gr kuyruk yada iç yağı, 1 adet küçük havuç, 1 ortaboy soğan, yarım bağ maydanoz, 8-10 adet çarliston ya da sivri biber, 4 dilim etimek/bayat ekmek,1 yumurta, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bir çay bardağı ılık su ve yeterince tuz. 
HAZIRLANIŞI: Soğanı ve havucu  rendeleyin yada doğrayıcıdan geçirin. Suyunu elinizde sıkın. Üzerine iyice öğütülmüş ekmeği, çok ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ve suyu ekleyip tüm malzemeyi yaklaşık 10 dakika iyice yoğurun. İstediğiniz şekli vererek bir tepsiye dizin. Üzerini streç film kaplayın.  Buz dolabında en az 2 ( 4 saat +4 derece tavsiye edilir) bekletin. Ardından tavaya yağımızı ekleyip temizce yıkayıp kuruttuğumuz biberleri bu yağda kızartıyoruz. Biberler kızardıktan sonra özellikle bu kızartma yağımızda köftelerimizi kızartıyoruz. Kızaran köftelerimizi biberleri ve Baba Salatası'yla servis yapabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder