Salı, Nisan 14, 2015

PİRZOLA (PATATESLİ)

MALZEMELER:1/2 kg pirzola, 2 adet domates, 1 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı kekik, tuz, karabiber. 1/2 kg küçük boy patates. 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 tablet et bulyon, 1 maydanoz. 
HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyup yıkadıktan sonra bir tencereye alalım. Tencereye yağ ekleyelim. Et suyu tabletini atalım. Kısık ateşte, patatesleri pişirelim. Gerekirse üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim. Patatesi indirmeden ince kıyılmış maydanoz serpip karıştılalım.Teflon tavayı ateşe koyalım ve kızdıralım. Tavada pirzolaları yağsız olarak arkalı, önlü kızartalım. Başka bir tavada kabukları soyulduktan sonra domatesleri ve ince doğranmış çekirdekleri çıkarılmış biberleri pişirelim. Üzerine pirzolaları dizelim. Tuz, karabiber ve kekiği serpip hafif ateşte on dakika daha pişirelim. Bu arada etleri ters yüz etmeyi unutmayın Not: Pirzolaların daha lezzetli olması için dilerseniz pişirmeden önce kırmızıbiber, kekik ve karabiber gibi baharatlar serpip bekletebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder