Pazartesi, Nisan 20, 2015

MANTARLI KABAK

MALZEMELER: 1 kg kabak, 100gr. kıyılmış mantar, 1 su bardağı bayat ekmek içi, 1.5 su bardağı kaşar rendesi, 1/4 su bardağı ayçiçek yağı, 2 adet yumurta, tuz, karabiber. 
HAZIRLANIŞI: Kabakları tuzlu suda 10 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp boylamasına ikiye bölüp ortalarını çıkarın. Bu çıkan içleri, ekmek içi, yumurta, tuz, biber, kaşar peynirinin yarısı ve mantarla karıştırın. Isınmış fırına koymak için ısıya dayanıklı bir kabı yağlayın. Kabakların oyulmuş kısmına hazırladığınız içi doldurun ve kaba dizin, kalan kaşar rendesini serpin, üzerine biraz yağ gezdirip, 15-20 dakika fırınlayın. 

0 yorum:

Yorum Gönder