MALZEMELER: 2 kilogram kaburga, 2 su bardağı pirinç, Karabiber, pul biber, reyhan, tuz, yarım demet maydanoz, 2 yemek kaşığı yağ, 1 yemek kaşığı salça.
HAZIRLANIŞI :Salça, yağda biraz kavrulur. Üzerine pirinç dökülerek, 5-10 dakika daha kavrulur. 3 su bardağı kaynar su katılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Suyu çektirilir. Tam pişirmeden ocaktan alınır. Kaburganın içine doldurulur. Kaburganın açık tarafı birleştirilerek dikilir. Büyükçe bir tencerede, biraz daha yağ ve salça kavrulur. Hazırlanan kaburga, bunu içinde alt üst edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine kaynamış su dökülür. Ağır ateşte pişirilir. Pişen kaburga, Suyun içinden alınır. Bir tepsiye yerleştirilir. Fırına sürülür. Aşağıdaki resimde ki gibi nar gibi kızarınca fırından alınır.
Bu şekilde de bakır bir kapta servis edebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder