Çarşamba, Nisan 08, 2015

DALYAN KÖFTE

MALZEMELER: 1 kilo az yağlı kıyma, 2 adet soğan, 2 yumurta ,bayatlatılmış yarım ekmek içi, tuz, karabiber,1 kutu bezelye, 2 adet havuç, 2 adet domates,1 çay fincanı un 
HAZIRLANIŞI: Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur; el yardimiyle 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanip kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder