HAZIRLANIŞI: Buğday ve nohudu akşamdan ayrı ayrı ıslatın Ertesi gün haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte 2 3 dakika kavurun. Et suyu ve suyu katıl, kaynayana kadar karıştırın. Buğday, nohut ve tuzu ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Bir tavada nane ve erittiğiniz tereyağına kırmızı pul biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin.
BUĞDAY ÇORBASI (BİBERLİ)
MALZEMELER: 1 su bardağı buğday, yarim su bardağı nohut,1 tatli kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 su bardağ et suyu, 1 tatlı kaşığı nane, 6 su bardağı şu, tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder