Perşembe, Nisan 30, 2015

ZUTFAK SALATA

MALZEMELER:1 büyük boy göbek marul, 150 gr. kara lahana, yarım bağ nane, yarım bağ maydanoz, yarım bağ dere otu, 2 büyük boy domates, 1 yemek kaşığı susam, 1 çay kaşığı çörek otu. 
Sosu için: 2 büyük limon, 1 tatlı kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı mayonez, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1/4 çay bardağı nar ekşili sos, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirke, tuz. 
HAZIRLANIŞI:Sosta yazan malzemelerin hepsini mikser kabına ekleyip iyice çırpın. Ardından soğuması için üstü kapalı bir kapta buzdolabına koyun. Daha sonra bütün sebzeleri yıkayıp tamamen kuruyuncaya kadar bekletin. Sebzeler kuruduktan sonra; kara lahana ve domatesleri julyen usulü (ince, uzun) göbek marulu ise dört küp şeker büyüklüğünde kesip genişçe bir kaba koyun. Maydanoz, nane ve dere otunun ise yalnızca yapraklarını ellerinizle koparıp büyükçe kaba ekleyin. Buzdolabında en az yarım saat beklettiğimiz sosu salatanın üzerine boşaltın. Bir cezveye bir yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber susamları ve çörek otunu ekleyip kavurun. Rengi kızarıp kavrulmuş kokusu gelince ocaktan alıp salatanın üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hemen servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder