Salı, Mart 24, 2015

SEBZELİ MANTAR

MALZEMELER 12 büyük mantar, 3 kahve fincanı çam fıstığı. 4 taze soğan, 2 diş sarımsak, 1 demet feslegen, 2-3 çorba kaşığı zeytinyagı, tuz,karabiber, 150 gr keçi peyniri, 100 gr kiraz domates HAZIRLANISI: Mantarları temizleyip sap kısımlarını kesin, ince ince kıyın. Çam fıstığını yağdız bir tavada kavurun. Taze soğanı yıkayp ayıkladıktan sonra yeşil saplarını halka halka, beyaz Kısımlarını ise iri iri doğrayın. Fesleğeni ve sarımsağı incecik kesin. Bir tavada soğanın beyaz kısımlarını ve sarımsağı kavurup mantar saplarını ilave edin. 1 dakika daha kavurun. Çam fıstığını kıyıp fesleğenle birlikte tavaya ekleyin. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın. Fırını 200  dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Keçi peynirini ezip tavaya ekleyin. Tavadaki malzemeyi tuz ve karabiberle tatlandırıp mantarların içini doldurun. Kiraz domatesleri dörde bölün. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, domates ve halka halka doğradığınız soğanları fırına dayanıklı bir kapta karıştırın. Doldurulmuş mantarları kaba yerleştirin. Kalan zeytinyağını mantarların üzerinde gezdirin Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin

0 yorum:

Yorum Gönder