Salı, Şubat 03, 2015

MAYALI LOKMA TATLISI


                                                                                                                    
 Sizdeki üç şeyi görebilecek olana güvenin; 
gülüşünün arkasında ki kederi 
öfkenin arkasında ki sevgiyi 
sessizliğinin arkasında ki nedeni...
                                                                                                                           
Malzemeler:
Hamur için;
  • 2 su bardağı un
  • 1 silme yemek kaşığı kuru maya (10gr)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu
Kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ
Keyifli bir ikindi çayı için harika bir tatlı olabilir, hele birde eşiniz lokma seviyorsa isabetli bir tarif; ilk defa yapıyorsanız, sizi mahcup etmeyecek ölçüler...
Un, maya, tuz ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz. 1 su bardağı ılık suyumuzu yavaşça ekleyerek çırpıyoruz. Mikser veya elle çırpabilirsiniz. Kekten biraz daha yoğun ama akıcı bir kıvam olmalı (tahin kıvamında). Duruma göre su ilave ederek kıvamın akıcılığı ayarlanabilir. Hamurumuz bir saat kadar dinlenmeli, bu arada şerbetimizi hazırlayabiliriz.
Yaklaşık 3 su bardağı sıvı yağı kızdırıyoruz. Küçük bir kaseye koyduğumuz sıvı yağ ile kaşığımızı yağlıyoruz. Bir tatlı kaşığı yardımıyla avucumuzda sıktığımız hamuru koparıp yağa bırakıyoruz. Kızaran lokmalarımızı yağdan çıkartıp şerbet ile buluşturuyoruz. Lokmalarımızı yaklaşık 5 dakika şerbet içinde çevirdikten sonra sunuma geçiyoruz. Şimdiden tarifi deneyenlere afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder