Leyla sultanmış, herkese yemek dağıtırken;
mecunun tabağını kırmış. Mecnun sevinmiş, bana farklı davrandı demiş.
Demek ki sevmek sevgiliden ne gelirse gelsin razı olmakmış.
Malzemeler:
- 3 su bardağı osmancık pirinç
- 300 gr kuşbaşı et
- 1 küçük soğan veya 4 dal taze soğan
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1/2 su bardağı çiğ badem
- 1 çay kaşığı ucu kadar karabiber
- 1 çay kaşığı ucu kadar kimyon
- 1 çay kaşığı ucu kadar ipek pul biber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Sıvı yağı bırakıyoruz.
- Kabukları soyulmuş bademleri kavuruyoruz.
- Pembeleşen bademlerin üzerine etimizi bırakıyoruz.
- Etimiz kavrulduktan sonra küp şeklinde doğradığımız sebzeleri ekleyip hepsini kavuruyoruz.
- Bekleyen pirincimizi soğuk suyla yıkadıktan sonra tamamen süzüp karışıma ekliyoruz.2-3 dk daha kavuruyoruz.
- Sadece renk verme amacıyla salçayı sulandırıp ekliyoruz.
- Tuzumuzu ve baharatları ekleyip sıcak suyla buluşturuyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk arası pişiriyoruz.
-Salça yerine domates olabilir mi?
Önermiyorum çünkü domates farklı bir tat oluşturuyor. Salça sadece renk veriyor.
-Fazla zamanınız yoksa bademleri kabuklarını soymadan kullanabilirsiniz.
-Haşladığınız etin suyunu ekleyecekseniz suyun yağına göre pilavın yağını ayarlayabilirsiniz.
-Pilavın suyunu tamamen çekildiğinden eminseniz (cam kapak yardımcı olacaktır) ocağı kapatabilirsiniz pişme süresi her ocakta farklıdır.
-2 dakika kapağını hiç açmayın, 2 dakika sonra karıştırın sonra 3 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Kesinlikle lezzetine doyamayacaksınız.
0 yorum:
Yorum Gönder